Search
Close this search box.

Recenzare

Procesul de recenzare (double blind peer review process)

 
Articolele vor fi trimise în format electronic pe adresa revistei: isttrarom.translationes@gmail.com.

Articolele vor fi supuse unei evaluări inițiale la nivelul redacției urmând ca, în cazul unei evaluări pozitive din partea editorilor, fiecare studiu să fie supus unei evaluări de tipul double-blind peer review. În acest sens, fiecare articol primeşte un cod şi este trimis, fără numele autorului, la doi evaluatori. Procedura care urmează are mai multe etape.

Evaluarea articolelor este realizată de doi specialişti aleşi din comitetul ştiinţific şi dintre colaboratorii externi.

Informarea autorului privind fie acceptarea articolului, fie acceptarea lui după efectuarea unor modificări minore, fie respingerea lui.

Autorii primesc articolele împreună cu rapoartele de evaluare (fişa de evaluare a articolelor completată de cei doi evaluatori).

Evaluatorii au în general la dispoziţie o lună pentru evaluarea articolelor.

Fiecare autor trebuie să efectueze modificările necesare în funcţie de comentariile şi observaţiile celor doi experţi, pentru a-şi retrimite articolul.

  

Calendar anual

 30 aprilie: Termenul limită pentru trimiterea propunerii cuprinzând titlul articolului, rezumatul (80-100 cuvinte) şi fişa biobibliografică a autorului (max. 150 cuvinte) la următoarea adresă: isttrarom.translationes@gmail.com.

30 iunie: Termenul limită pentru trimiterea articolelor în format electronic la adresa: isttrarom.translationes@gmail.com.

până în 10 septembrie: Evaluarea articolelor anonime de către doi referenţi selectaţi din comitetele ştiinţific şi de redacţie sau din rândul personalităţilor externe.

10 septembrie: Înştiinţarea autorilor cu privire la condițiile de acceptare sau de respingere a articolelor şi trimiterea către autori a articolelor însoţite de rapoartele de evaluare.

30 septembrie: Termenul limită pentru trimiterea articolelor finalizate în conformitate cu sugestiile referenţilor şi cu protocolul de tehnoredactare al revistei.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.